Amerikansk Cocker Cirkel

Hund och hundägare - delade intressen

Hund och hundägare - delade intressen

Den optimala tillvaron som hundägare lyckas nog den uppnå som lever i harmoni med sin hund och faktiskt också delar vissa intressen. En aktiv hund kanske passar mindre bra ihop med en hundägare som varken har tid eller möjlighet att ge hunden mycket rörelse och tvärtom. Därför är det bra att tänka på vad man som hundägare har att erbjuda sin hund när man köper en amerikansk cockerspaniel eftersom dessa hundar älskar att röra på sig. Att ta med hunden på aktiviteter och utställningar, som agility, är därför en bra idé tycker vi på Amerikansk Cocker Cirkel.

En hundras som amerikansk cockerspaniel mår precis som de flesta andra hundraser bara bra av mycket rörelse och motion. Liksom hos människan är fysisk aktivitet nyttig för både hundens kroppsliga och mentala hälsa.

Rasspecifikt för amerikansk cockerspaniel

Amerikansk Cocker Circle har god erfarenhet av hundrasen amerikansk cockerspaniel som lämpar sig väl för all slags hundträning, aktiviteter och utställningar eftersom den vill vara med där det rör sig och händer saker. Det är en hundras med gott lynne som gillar fart och fläkt.

Hundrasen amerikansk cockerspaniel uppskattar olika lekar där apportering ingår och tycker även om att simma i exempelvis en lugn sjö eller vid en trygg strandkant. Den har en silkeslen päls så det är bra att kontrollera päls och öron efter skogspromenaden då frön, kvistar och annat skräp lätt kan fastna.

Webbsidan Amerikansk Cocker Cirkel rekommenderar

Webbsidan Amerikansk Cocker Cirkel rekommenderar

Som rekommendation brukar vi på Amerikansk Cocker Cirkel säga att en amerikansk cockerspaniel behöver cirka 2 timmars daglig motion i rask takt. Vilken typ av aktiviteter och utställningar som man låter hunden delta i spelar ingen roll. Amerikansk cockerspaniel har ett väl utvecklat luktsinne, vilket bland annat gör den lämplig som jakthund.

När det kommer till hunduppfödning och avel men även för hundägaren, är det viktigt att ha kunskap om vilket typ av foder som passar för den egna hundrasen. Små hundar har i regel en snabbare matsmältning samtidigt som de fort gör sig av med energin, vilket innebär att de bör äta ofta och små portioner.

När man köper en rashund

När man köper en rashund

När man köper en rashund är det några saker som är bra att tänka på. Just amerikansk cockerspaniel är en hundras som är mycket populär bland barnfamiljer, vilket gör att vissa spelregler bör sättas upp. Många hundar anses vara ett tryggt sällskap för barn, men samtidigt är det bra att båda parter lär sig att umgås på ett respektfullt sätt. Att träna agility tillsammans kan ha en sådan fostrande effekt.

Vi på Amerikansk Cocker Circle anser att tidig social träning för hunden är något som varje hundägare bör satsa på. Detta för att säkerställa att hunden i framtiden inte blir rädd för främmande personer eller nya situationer. Att hunden är frimodig och social är särskilt viktigt vid aktiviteter och utställningar. Just amerikansk cockerspaniel tycker inte heller om att lämnas ensam under längre perioder.