Senaste inläggen

Träning
Träning för cocker spaniels
by Nettan/ on 12 Mar 2024

Träning för cocker spaniels

Cocker spaniels är inte bara vackra och charmiga sällskapsdjur; de är också kända för sin energi och intelligens. Träning för cocker spaniels är nödvandigt för att hålla dem fysiskt och mentalt stimulerade. Som hundagare kan du med fördel satsa på en balans mellan motion och mental utmaning. Fysisk träning för cocker spaniel Amerikanska cocker spaniels är en ras som kräver regelbunden motion för att hålla sig friska och nöjda. Deras ursprung som jakthundar innebär att de har en inbyggd lust att röra sig och utforska sin omgivning.

Hundnamn
Guide för att välja hundnamn till din cocker spaniel
by Nettan/ on 29 Jan 2024

Guide för att välja hundnamn till din cocker spaniel

Att välja det perfekta hundnamnet till din Cocker Spaniel skapar en stark koppling med din nya fyrbenta vän. Processen med att välja ett namn kan vara både rolig och betydelsefull. Här är några användbara tips för att underlätta beslutet när du står inför uppgiften att välja hundnamn för din Cocker Spaniel. Utforska hundens personlighet och egenskaper När du ska välja hundnamn är det klokt att titta på din Cocker Spaniels unika personlighet och egenskaper.

Cockerspaniel Valp
Att tänka på när du ska köpa en cockerspaniel valp
by Nettan/ on 30 Nov 2022

Att tänka på när du ska köpa en cockerspaniel valp

Att köpa en cockerspaniel valp är nog många barnfamiljers dröm, särskilt om man sett den populära Disneyklassikern Lady och Lufsen som äter pasta på en italiensk restaurang. Verkligen ter sig dock sällan så sockersöt utan när man går i tankar om att skaffa en valp av antingen rasen engelsk eller amerikansk cockerspaniel så bör man komma ihåg att det krävs både tid, pengar och ett stort engagemang för att ta hand om och uppfostra en valp.

Engelsk Cockerspaniel
Vad är skillnaden mellan amerikansk och engelsk cockerspaniel?
by Nettan/ on 14 Jan 2022

Vad är skillnaden mellan amerikansk och engelsk cockerspaniel?

Amerikansk cockerspaniel är den minsta, och mest näpna, av den klassiskt engelska jakthund familjen. Under det senaste århundradet har två olika linjer och standards för avel drivits på de två sidorna av Atlanten. Medans engelsmännen avlar för jakt avlar amerikanerna i huvudsak för utställning. Följaktligen har två olika raser präglats fram. En engelsk cockerspaniel är i de flesta fall högre, 37- 41cm över ryggen, och har lite större huvud och något kortare päls på öron och ben.

Amerikansk Cocker
Amerikansk cocker – ofta porträtterad i populärkulturen
by Nettan/ on 09 Nov 2021

Amerikansk cocker – ofta porträtterad i populärkulturen

Amerikansk cocker är en ras som ofta syns i reklamsammnhang och på tv. Med sina bejande ögon och praktiska storlek går den genom rutan som få andra hundraser. Rasen har sitt ursprung från Engelsk cocker, men avlades sedan vidare i USA och har ett annorlunda utseende från engelska spaniels. Det är en ras som är perfekt som en familjehund, men som även kan användas till småviltsjakt. Vikten för rasen är mellan 7-14 kilo både för hanar och honor.

Nosework
Vad är nosework?
by Nettan/ on 25 May 2021

Vad är nosework?

Nosework är en ny slags hundsport som har blivit mycket populär den senaste tiden. Sporten går ut på att hunden använder sitt luktsinne till att söka efter dofter i olika miljöer, vilket gör att den passar extra bra för en hundras som amerikansk cockerspaniel, som har ett mycket bra luktsinne. Nosework-sporten ger hunden både fysisk träning och mental stimulans. Att träna nosework är en rolig aktivering för en amerikansk cocker spaniel och träningen går enkelt att anpassa efter vilken tidigare erfarenhet och kunskap som hund och hundägare har.