Amerikansk cocker – ofta porträtterad i populärkulturen

post thumb
Amerikansk Cocker
kirjoittanut Nettan/ 09 Nov 2021

Amerikansk cocker – ofta porträtterad i populärkulturen

Amerikansk cocker är en ras som ofta syns i reklamsammnhang och på tv. Med sina bejande ögon och praktiska storlek går den genom rutan som få andra hundraser. Rasen har sitt ursprung från Engelsk cocker, men avlades sedan vidare i USA och har ett annorlunda utseende från engelska spaniels. Det är en ras som är perfekt som en familjehund, men som även kan användas till småviltsjakt. Vikten för rasen är mellan 7-14 kilo både för hanar och honor.

En hundras med ett karaktäristisk utseende

Spaniel är en ras som har varit känd sedan 1300 talet och det tros att rasen härstammar från Spanien. Amerikansk cocker var en ras som kom till runt 1940 talet när det hade avlats fram en spaniel med mer päls. Det var under 1945 som rasen då blev tilldelade i Amerikansk och cocker spaniel. Du kan lära dig mer om denna ras här hos Amerikansk Cocker Cirkel för att veta hur du bäst ska ta hand om din hund.

En cocker spaniel är en populär hundras. Inte enbart för att det är hundar som är friska, men också hundar med ett bra humör. Det är en hund som kan följa med på alla sorts aktiviteter med familjen. En amerikansk cocker är också en hund som älskar att arbeta, och vara aktiv.

Amerikansk cocker – en stjärna på internet och i filmens värld

Det som är bra med en Amerikansk cocker är att det är en hund som kan vara med dig överallt. Det är en lojal ras som älskar att vara runt sin familj och som har bedjande ögon som är svåra att motstå. Cockerns uppsyn jämförs ofta med Shibans. Du som brukar handla kryptovaluta förstår säkert varför. Shiba är symbolen för Dogecoin. Än så länge pryder inte cockern några mynt. Däremot är rasen välkänd från filmens värld och framförall Disneys Lady och Lufsen.

I den animerade filmen från 1955 är det en cocker i färgen ”buff” som får porträttera huvudrollsinnehavaren Lady. En amerikansk cocker spelar även Trilby, en av rollerna i tv-serien ”Raggs”.

Stort behov av motion

Om dina barn fallit för Lady i ”Lady och Lufsen” är det viktigt att veta att en cocker är betydligt mer energisk än och krävande än Lady. När det kommer till att välja en hund för familjen är det viktigt att du väljer en hund med rätt humör.

Amerikansk cocker är en smart hund som inte enbart behöver motion, men även träna sin hjärna. Det är därför viktigt att du tränar din hund mentalt varje dag. Rasen är kända för att vara smarta och lära sig snabbt. Det är även rekommenderat att du ger din hund cirka 2 timmars av motion varje dag. Att hålla din spaniel aktiv är viktigt för deras välmående.

Spaniels är hundar som är kända för att ha myckegt energi och de kan behöva lugnas ner. Tänk därför även på att träna din hund att ta det lugnt, så kallad passivitetsträning.